Višje ne gre: Eurojackpot se je znova povzpel na vrh, bomo v Sloveniji dobili novega milijonarja?

A.L.
06.02.2020 16:10

"Je po šestih letih napočil čas, da Eurojackpot spet strese tla na sončni strani Alp?"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"V Sloveniji in drugih evropskih državah smo priča izjemnemu podvigu. Eurojackpot se je znova povzpel na vrh, kar pomeni, da njegov sklad za glavni dobitek znaša 90 milijonov evrov. Kot je znano, višje ne gre. Sunkovito pa se vzpenja tudi sklad za dobitek 5+1, ki srečnemu dobitniku lahko prinese 16 milijonov evrov," so sporočili iz Loterije Slovenije. Doslej je Eurojackpot svoje igralce z dobitkom 5+1 nagradil devetnajstkrat.
Če se ozremo nazaj, je Eurojackpot 90 milijonov evrov dosegel devetkrat, najdlje se je na tej višini obdržal sedem tednov. "Zadnjič je z vrha sestopil novembra lani, ko so si ga razdelili trije igralci – Madžar in dva Nemca," še sporočajo iz Loterije Slovenija. Kako pa je s Slovenci? Kot pravijo, trije Eurojackpot milijonarji prihajajo iz Slovenije. Prvi dobitnik je listek konec leta 2013 vplačal v Grosupljem in zadel 21 milijonov evrov, drugi pol leta kasneje v Žalcu in prejel 27,2 milijonov evrov, tretji milijonar pa je poleti 2018 zadel dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona.
Znano je, da je občina Grosuplje iz prejetega davka na dobitek zgradila prizidek k zdravstvenemu domu, občina Žalec pa pivsko fontano. "Je po šestih letih napočil čas, da Eurojackpot ponovno strese tla na sončni strani Alp," se še sprašujejo pri Loteriji Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta