WEBSI: Digitalci prisluhnili strokovnjakom digitalnega komuniciranja

GR.G.
13.09.2019 22:17

Nagrado za naj digitalca oziroma naj digitalko 2019 je prejela Maša Butara, direktorica vsebin in digitalnih strategij v agenciji Luna TBWA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Websi

Med 124 prijavljenih projektov so v Lutkovnem gledališču Ljubljana podelili nagrade in s tem zaključili celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki 2019. 103-članska strokovna in poslovna žirija pod vodstvom predsednika Matjaža Butare, direktorja marketinga v Big Bangu, je izbrala zmagovalce. Med 28 nagrajenci je naj digitalna agencija leta 2019 postala Agencija 101, generalni spletni prvak je projekt Cockta legende, ki so ga zasnovali v Atlantic Grupi (Droga Kolinska) in agenciji Yootree, naj digitalna kampanja pa je postala Tvoja Cockta, tvoja stvar, projekt prav tako podjetja Atlantic Grupa in agencije Yootree. Nagrado za naj digitalca oziroma naj digitalko 2019 je prejela Maša Butara, direktorica vsebin in digitalnih strategij v agenciji Luna TBWA. 
V kategoriji avtomobilizma je žirija 1. mesto namenila projektu Koliko elektrike je v tebi? (Porsche Slovenija in Agencija 101), v kategoriji digitalna orodja je slavil Intra Constructor (Intra lighting, Kivi Com in Akeo), Lidlovih 300.000 (Lidl Slovenija in Mediodrom) je projekt, ki je zasedel prvo mesto v kategoriji dogodki in prosti čas, pri družbenih omrežjih pa je zmagovalni projekt XMAS adventni koledar (Telekom Slovenije in Renderspace). 
Med družbeno odgovornimi projekti je komisija zmago podelila projektu A1 Slovenija in Grey Ljubljana: Lahko noč, nestrpnost! V finančnem sektorju je slavil Dobrodošli v odraslost (Vzajemna, d. v. z. in Futura DDB), med globalnimi digitalnimi projekti pa 1. mesto zasedajo Cockta legende. 
Koliko elektrike je v tebi? je nagrajeni projekt v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti (Porsche Slovenija in Agencija 101). 1. mesto med javnimi in nevladnimi organizacijami pripada Veterinarski fakulteti (Veterinarska fakulteta Ljubljana in ENKI), Frekvenca, 10 let multimedijske rad(i)ovednosti (Javni zavod Radiotelevizija Slovenija) pa je zmagovalec v kategoriji mediji
Prenovo spletnega mesta Turističnega združenja Portorož (Turistično združenje Portorož in AV studio) je komisija nagradila v kategoriji poslovna spletna mesta, pri produktnih in pristajalnih spletnih straneh je prvo mesto zasedla Argeta je svet zase (Droga Kolinska, Živilska industrija in CNJ), najboljšo spletno trgovino pa imajo po mnenju komisije Lekarne Ljubljana (Lekarna Ljubljana in ENKI). 
Spletno mesto Postojnska jama (Postojnska jama in Innovatif) je najboljši projekt v kategoriji turizma, v kategoriji uporaba naprednih tehnologij pa zmaga pripada NEO – platformi za pametno življenje (Telekom Slovenije, Renderspace, Akeolab in Biokoda). 

Prihodnost družbenih pogovorov

Projekt WEBSI se je zaključil z WEBSI dnevom, festivalom slovenskega digitalnega komuniciranja, na katerem so udeleženci prisluhnili strokovnjakom s področja digitalnega komuniciranja, ki so prikazali vpogled v trende, aktualne teme in poslušalce popeljali skozi domače in tuje digitalne zgodbe.
Direktorica marketinga in komuniciranja za regijo Srednje in Vzhodne Evrope pri družbi Rakuten Viber Zarena Kancheva se je spraševala, kakšna je prihodnost družbenih pogovorov in kako lahko znamke in podjetja ostanejo pomembna tudi v novi digitalni dobi. Dr. Boštjan Kaluža je obrazložil strojno učenje ter kako se razlikuje od umetne inteligence, Ana Ajvi Marega, vodja oddelka za uporabniško izkušnjo pri A1 Slovenija, pa je govorila o tem, katerih 7 sestavin je potrebnih za uporabniško izkušnjo prihodnosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta