Za direktorja NIJZ neuradno dve prijavi

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
21.04.2020 15:50

Medtem ko je mikrobiolog Gorazd Pretnar potrdil, da se je prijavil na razpis za direktorja NIJZ, Milan Krek tega ni ne zanikal ne potrdil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo novi direktor NIJZ Milan Krek?
Anze Malovrh/STA

Razpisna komisija bo to popoldne odprla prijave, ki so do sobote prispele na razpis za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Koliko ponudb je prispelo, uradno ni znano, neuradno pa je zaokrožila informacija, da naj bi bili dve prijavi. Da se je prijavil, je že potrdil mikrobiolog iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Gorazd Pretnar, medtem ko Milan Krek, vodja območne enote NIJZ v Kopru, za Večer ni želel ne potrditi ne zanikati, da se je prijavil na direktorsko mesto. "Gre za občutljivo zadevo, zato se ne bi rad prej izpostavljal, saj bo takoj vihar, če kaj povem. Informacijo o tem, ali sem se prijavil ali ne, naj sporočijo pristojni," je dejal.
Spomnimo. Špekulacije, da bo novi direktor NIJZ Krek, so se pojavile po tem, ko je vlada sedanjega vršilca dolžnosti Ivana Eržena dala "na hladno", potem ko si je drznil kritizirati določene vladne ukrepe za zajezitev širjenja oužbe s covid-19. Krek pa se je kmalu po tem kot predstavnik NIJZ pojavil na eni od novinarskih konferenc in podprl ukrepe sedanje vlade. Da bo novi direktor po vladnem okusu - slednja mora dati soglasje k imenovanju, je vlada poskrbela s tem, ko je v svetu NIJZ, ki bo izbral novega direktorja, zamenjala vse člane, ki so njeni predstavniki.
Novega direktorja NIJZ bi lahko dobili do konca tega tedna. Pretnar je sicer za Večer dejal, da političnih botrov nima, da pa bo, ne glede na to, ali bo izbran sam ali Krek, to za državo dobro. V primeru, če bi bil izbran, Pretnar napoveduje reorganizacijo NIJZ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta