Začetek julija drugačen od junija: Danes popoldne spet možna neurja, na severu sneg

A.L.
02.07.2019 08:13

Vsaj v prvi dekadi julija bomo imeli precej drugačen tip vremena, kot smo ga imeli v juniju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Medtem ko smo se v zadnjem tednu junija soočali z vročinskimi rekordi, ki so padali po vsej Evropi, bo začetek julija nekoliko drugačen. Kot poroča portal Neurje.si, nas bo danes dosegla hladna fronta, ki bo poskrbela za zelo razgiban popoldan. "Nekaj 'predfrontalnih' ploh in neviht lahko nad hribi nastane že čez dan, popoldan pa se bo pas neviht, vmes tudi močnejših, pomikal iz Avstrije in severne Italije, preko Slovenije, proti Hrvaški. Možni so močni nalivi, sunki vetra in toča, ki pa predvidoma ne bo dosegala večjih dimenzij."
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1145916263555895296{/twitter}

V petek spet sončno in vroče

Jutri bo spremenljivo oblačno. Tu in tam bodo nastale krajevne plohe in nevihte, napovedujejo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO). Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Goriškem in ob morju do 32 °C.
{twitter}https://twitter.com/NeurjeSi/status/1145800013269884929{/twitter}
V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. Nekoliko hladneje bo, na Primorskem bo pihala šibka burja. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče.

V Skandinaviji tudi sneg

Vremenski portal Ciklon.si poroča, da bomo vsaj v prvi dekadi julija imeli precej drugačen tip vremena, kot smo ga imeli v juniju. "Vremenske fronte se bodo pomikale večinoma čez Severno Evropo in občasno vplivale tudi na vreme pri nas. Temperature bodo primerne letnemu času, v starih časih bi bile tudi te precej previsoke, v Skandinaviji pa bo po nižinah zapadlo tudi nekaj snega."
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1145589598871007233{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta