Zaradi "tajnega delovnega posveta" na gradu Strmol inšpektorat za zdravstvo oglobil direktorja Sove Janeza Stuška

M.R.
04.05.2021 15:38
Zdravstveni inšpektorat je oglobil direktorja Sove Janeza Stuška zaradi prednovoletnega druženja na gradu Strmol, danes poroča časnik Dnevnik. Ko je informacija o tem dogodku v decembru prišla v javnost, so iz Sove sporočili, da je šlo za "tajni delovni posvet".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po navedbah Sove je bil na grad Strmol vabljen ozek krog ljudi, poskrbeli pa so tudi za varnostne ukrepe.
Jaka Gasar/dnevnik

Inšpektorat je Janezu Stušku naložil najnižjo možno kazen 400 evrov. Po ugotovitvah zdravstvenega inšpektorata je namreč "ravnal v nasprotju z drugim odstavkom 2. člena vladnega odloka o začasni delni omejitvi gibanja ljudi in prepovedi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2", poroča Dnevnik. Drugih udeležencev dogodka na gradu Strmol pa niso oglobili.

Spomnimo, da je na gradu Strmol 17. decembra potekalo "delovno srečanje" s stopnjo tajnosti, ki se ga je udeležilo okoli 20 gostov. Na posvetu je bila tudi pogostitev, prisotnih je bilo več kuharjev in natakarjev, ti so uprizorili tudi tako imenovano "kuhanje pred gosti"

Jaka Gasar/dnevnik

Iz Sove so decembra sporočili, da je bil dogodek v protokolarnem objektu delovne in ne družabne narave. Takrat so tudi potrdili, da so bili gostje deležni pogostitve na terasi, "torej na prostem, stoje in na medsebojni razdalji".  Pojasnili so tudi, da se odlok o omejitvah gibanja in združevanja ne nanaša na državniške naloge.

Dnevnik pa je decembra poročal, da je šlo po neuradnih informacijah za "tradicionalni prednovoletni sprejem zunanjih partnerjev Sove", kar naj bi dokazovala tudi vozila z diplomatskimi registrskimi tablicami, ki so se pripeljala pred protokolarni objekt. 

Na odločitev inšpektorata se v Sovi še niso uradno odzvali, še poroča Dnevnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta