Zdravstvo: z jeseniškimi ukrepi nad Ljubljano

autor
11.07.2019 19:05

Bodoči generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar meni, da lahko številne sanacijske ukrepe iz jeseniške bolnišnice izpelje tudi v največji slovenski bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
UKC Ljubljana dobiva že petnajstega direktorja. Foto. Robert BALEN
Robert Balen

Prav na dan, ko je vlada sprejela sklep o zaključku sanacije Splošne bolnišnice Jesenice, je svet zavoda UKC Ljubljana za šestnajstega generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice med petimi kandidati soglasno izbral Janeza Poklukarja. Ta je zadnjih pet let vodil bolnišnico Jesenice in jo tudi uspešno potegnil iz rdečih številk, kar je bil le eden od razlogov, pravi predsednik sveta UKC Ljubljana Jože Golobič, ki je člane sveta prepričal, da na to mesto imenujejo Poklukarja, ki je sicer že ves čas potiho veljal za glavnega favorita. Če bo Poklukar dobil še soglasje svojega predhodnika na čelu največje bolnišnice, ministra za zdravje Aleša Šabedra, bo vodenje UKC Ljubljana prevzel s 1. avgustom. Glede na soglasno odločitev sveta kandidat pričakuje, da bo dobil tudi soglasje ministra.
"Poklukar je napisal in predstavil najbolj verodostojen program. Prepričal nas je z vrsto točk tega programa, med drugim s tem, da ima zategovanje pasu svoje meje in da se namerava usmeriti na trg, da ustvari prihodke tudi tam. Prepričal pa nas je tudi s svojimi izkušnjami," je dejal Golobič. Pri tem je izpostavil zgledno urejenost jeseniške bolnišnice. "Seveda je bistveno manjša kot UKC, a je zgled, ki ga velja aplicirati tudi na našo največjo bolnišnico," je še dejal.

Janez Poklukar
Bojan Velikonja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta