Živeti dlje, bolj zdravo in srečno: Podprli štiri slovenske zdravstvene projekte

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.10.2019 11:38

Na razpis za inovacije EIT Health so bile oddane 104 vloge, od dvanajstih izbranih projektov pa so štirje iz Slovenije, po dva iz Hrvaške in Romunije ter po eden iz Grčije, Estonije, Italije in Slovaške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Getty Images/Cultura Rf/Monty Rakusen

Sistem, ki omogoča 24-urno spremljanje srca, naprava, ki sladkornim bolnikom pomaga izogniti se amputaciji nog, programska oprema z izboljšano umetno inteligenco, ki odkriva zgodnje znake Alzheimerjeve bolezni, ter tablica in zapestni pas, ki starejšim omogočata zdravo življenje v svojem domu, so štirje slovenski projekti, ki so bili na razpisu za inovacije EIT Health RIS 2019 nagrajeni z mentorstvom in finančnimi sredstvi enega največjih evropskih javno-zasebnih partnerstev na področju zdravstvenih inovacij EIT Health z zneskom do 75.000 evrov.
Na razpis je bilo mogoče prijaviti inovacije v zdravstvu srednje, vzhodne in južne Evrope, ocenjevalci pa so izbrali dvanajst projektov, s katerimi bi evropski državljani nekega dne lahko živeli dlje, bolj zdravo in srečno. Oddane so bile 104 vloge, od dvanajstih izbranih projektov pa so štirje iz Slovenije, po dva iz Hrvaške in Romunije ter po eden iz Grčije, Estonije, Italije in Slovaške.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta