Na državnem prvenstvu v badmintonu v Kungoti največ naslovov za Medvode, uspešni tudi domačini

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.02.2024 18:46

Konec tedna je v telovadnici v Zgornji Kungoti tamkajšnji klub organiziral 67. državno prvenstvo v badmintonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mark Koroša je na domačih tleh postal državni podprvak. 
Niko Krizmanić

V dneh dogajanja v Zgornji Kungoti so najboljši slovenski badmintonisti in badmintonistke postregli z odličnimi igrami na drugem zaporednem državnem prvenstvu, ki so ga organizirali v Badminton klubu Kungota. Še posebno zanimivi so bili nedeljski polfinalni in finalni boji, ko se je v telovadnici OŠ Kungota zbralo lepo število gledalcev, ti so bili najbolj glasni ob nastopih domačih upov. 

Svojo prevlado so znova dokazali člani Badminton kluba Medvode. Med moškimi je državni prvak postal Jaka Ivančič (BK Medvode). "Kot prvi nosilec sem moral pokazati, kaj znam, moral sem zmagati in šlo je. Izpolnil sem cilj, ki sem si ga zadal pred turnirjem. Zelo sem zadovoljen," je po zmagi povedal Ivančič. Pri ženskah pa je svojo serijo uspehov na prvenstvih nadaljevala Petra Polanc (BK Medvode). "Vesela sem, da mi je znova uspelo. Za glavo je bilo zame to prvenstvo kar naporno, ker se je od mene veliko pričakovalo. Uspela sem vzdržati pritisk. Vesela sem tudi, da so za mano punce, ki kažejo perspektivne igre. Imamo svetlo prihodnost v badmintonu," je povedala.

Drugi mesti sta zasedla Mark Koroša (BK Kungota) in Kim Matovič (BK Konex), tretji sta si pri moških razdelila Miha Ivančič in Žiga Podgoršek (oba BK Medvode), pri dekletih pa Anja Blazina (BK Ljubljana) in Nika Bedič (BK Mladost).

Petra Polanc in Jaka Ivančič sta posamičnemu naslovu dodala še naslov v dvojicah, Polančeva je zmagala še v mešanih dvojicah z Miho Ivančičem (BK Medvode), Jaka Ivančič pa z Miho Mastenom (BK Branik) v moških. Zmagovalki ženskih dvojic sta bili Anja Jordan (BK Ljubljana) in Kim Matovič.

Uspeh med domačimi tekmovalci sta s tretjim mestom v mešanih dvojicah dopolnila člana BK Kungota Tina Adler in Andraž Pungartnik. Med badmintonisti z vzhoda Slovenije je do stopničk uspela še Zala Žuran iz BK Branik v ženskih dvojicah, igrala je z Zojo Novak (BK Bit).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta