Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor

STA, M.E.
19.05.2024 17:22

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ajdovci bodo napredovali v prvo ligo.
Grega Wernig

Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

Ajdovci, ki so imeli v Sežani svoje priložnosti, okvir vrat pa so zadeli tudi domači, so bili vse do zadnjega kroga v boju za prvo mesto z lendavsko Nafto.

Ta pa si je doma privoščila poraz z 0:2 proti Dravinji in jo - če Rogaški uspe izpolniti pogoje za tekmovalno licenco za prihodnjo sezono - tako 23. in 26. maja čakajo dodatne kvalifikacije za prvo ligo z Radomljami.

Na preostalih današnjih tekmah je Bilje s 3:0 odpravilo Bistrico, Grosuplje in Ilirija sta se razšla z 1:1, Krka pa je s 5:0 zmagala v Velenju.

V soboto je šest klubov igralo zadnje tekme sezone. Najvišjo zmago so vpisali tretjeuvrščeni Beltinci, ki so s 6:2 ugnali bodočega tretjeligaša Fužinar.

Obračun Tolmina in Gorice se je končal brez zadetkov, Jadran pa je slavil v Kranju z 2:1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta