Remi Kopra v Murski Soboti, Kidričani izgubili proti Radomljam

STA, M.R.
22.10.2023 22:24

Nogometaši Mure in Kopra so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2. Nogometaši Aluminija pa so izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
NŠ Mura in FC Koper
Sašo Bizjak

Sobočani so bili na tekmi s precej priložnostmi blizu svoji prvi zmagi na domačem igrišču v tej sezoni, a v končnici tekme ostali brez nje. Koper, ki ga je prvič po odhodu Zorana Zeljkovića k Olimpiji vodil Safet Hadžić, je s pritiskom v zadnjem delu obračuna prišel do točke in s tem podaljšal niz neporaženosti na devet tekem. Koper je drugi s štirimi točkami zaostanka za Celjem, Mura ostaja šesta.

Potem ko uvodne minute niso ponudile pravega zaključka, je v deseti do strela v kazenskem prostoru prišel Amadej Maroša, vendar je preslabo streljal, da bi lahko premagal Klemna Hvaliča v koprskih vratih. A že v 11. minuti so črno-beli povedli, ko je po protinapadu zadel Žan Trontelj po lepi podaji v kazenski prostor Dardana Shabanhaxhaja.

Sobočani so bili še naprej konkretnejši, imeli še nekaj obetavnih napadov, Koprčani pa so prvič nevarno streljali v 26. minuti, ko je z razdalje streljal Ramazan Orazov, Klemen Mihelak pa je žogo odbil, tako kot malo pozneje še poskus z glavo Timotheja Nkade.

Vse odločnejši Koper, ki zaradi poškodbe še naprej pogreša razpoloženega Nika Omladiča, je v 34. minuti tudi zadel, vendar je bil pred strelom Franja Prceja Bede Osuji, ki je podaljšal žogo do Prceja, v prepovedanem položaju. V 45. minuti pa je imel Murin napadalec Maroša novo lepo priložnost za podvojitev prednosti, vendar je z dobrih desetih metrov zgrešil cilj.

Že v prvi minuti nadaljevanja so gostitelji povečali prednost, ko je Ahmed Ankrah v svojem kazenskem prostoru po slabi podaji Hvaliča izgubil žogo, do nje je prišel Maroša in zadel za 2:0. V 55. minuti bi lahko Mura prišla do novega zadetka, a je Michael Pavlović žogo odbil pred golovo črto.

V 62. minuti je na drugi strani Osuji meril čez gol, pet minut pozneje pa so Primorci unovčili pritisk, potem ko je Maks Barišić zadel z diagonalnim strelom z desne strani kazenskega prostora. Maroša je takoj zatem na drugi strani zadel le zunanji del mreže, Enej Jelenič pa je v 72. minuti žogo poslal v Mihelaka.

Koper je nadaljeval pritisk, iskal izenačujoči zadetek, od 85. minute pa igral z igralcem več po drugem rumenem kartonu Roka Jurišića, ki je nespametno brcnil žogo po sodnikovem pisku. To so Primorci takoj unovčili, Jelenič je streljal oziroma podal z desne strani, žoga pa je na koncu končala v mreži Mure za 2:2.

Mura bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Radomljah, Koper pa bo dan prej gostil Bravo.

Kidričani klonili

Potem ko so avgustovski dvoboj v Domžalah dobili Kidričani, so se jim Radomljani tokrat oddolžili za tisti poraz. Predvsem v prvem polčasu so izbranci Oliverja Bogatinova prevladovali in prišli do prednosti, v drugem polčasu pa so to še oplemenitili. Radomljani so tako prekinili niz štirih tekem brez zmage, so pa podaljšali niz neporaženosti na tri tekme. S tem so današnjega tekmeca prehiteli za dve točki in so zdaj skočili na sedmo mesto. Izbranci Roberta Pevnika pa so po novem deveti.

Radomljani so hitro povedli, ko je po dolgi diagonali Tin Hrvoj podal v sredino do Madžida Šošića, ta pa je nato matiral 17-letnega Jana Petka za svoj peti gol sezone. Gosti so bili še naprej nevarnejši, med drugim je v 14. minuti Andrej Pogačar s strelom z glavo zadel soigralca, ki mu je preprečil zadetek za 2:0.

Kidričanom nikakor ni uspelo pripraviti dobrega napada, medtem ko sta Dominik Prpić in Vicko Ševelj pri gostih poskusila s streloma od daleč, a bila nenatančna. Tudi sicer so Radomljani že v prvem polčasu prišli do dvomestnega števila strelov, medtem ko so Kidričani bili v tem pogledu precej anemični.

V 48. minuti so gosti podvojili prednost, ko je po izgubljeni žogi Kidričanov do nje prišel Caio Da Cruz, se sprehodil skozi razredčeno obrambo domačih in na koncu matiral še Petka. Pozneje so Radomljani dobro pazili na tekmece, ki so sicer imeli terensko pobudo, a niso bili nevarni.

Gosti so tako bolj ali manj brez težav nadzorovali tekmo, sami celo še nekajkrat pogledali proti tekmečevim vratom, vendar se izid ni več spremenil, tudi po poskusu Dejana Vokića v sodniškem dodatku, ki je meril malce previsoko.

Aluminij bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Olimpiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta