Neugledna bratska vojna: Princa Charles in Andrew sta se sprla zaradi stranišča, posredovati morala kraljica

D.Ži
24.01.2022 10:10

Ko pogledamo globoko za zidove britanske monarhije, prizor ni vedno zelo eleganten.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dva brata, dve stranišči in en zelo neugleden družinski spor.

Reuters

Nekdanja kraljičina služkinja je britanskemu tabloidu The Sun odprla vpogled v neverjetno otročji prepir med princem Andrewem (61) in njegovim starejšim bratom princem Charlesom (73).

Princ Charles je svojo "trdnjavo" branil z vsemi topovi.

Pool

Nekdanja uslužbenka Janette McGowan, je z nenavadno zgodbo, ki kaže, s kakšnimi banalnostmi se ukvarjajo za zidovi britanske monarhije, nagovorila javnost. Za kraljevo družino je delala med letoma 1999 in 2000.

McGowanova pripoveduje o bizarnem straniščnem škandalu na božič leta 1999 v Sandringhamu, ko sta si v lase skočila prestolonaslednik in njegov problematični mlajši brat, ki ga danes v glavnem povezujemo s spolnim škandalom Epstein.

Princ Andrew je predrzno okupiral bratove sanitarne prostore.

Reuter

"Vsakemu članu kraljeve družine je dodeljeno zasebno stranišče, Andrew pa je preprosto zasedel Charlesovo. Celo osebju je bilo naročeno, da se v tem prostoru ne dotikamo ničesar, saj je princ Charles glede stranišča skrajno občutljiv," pripoveduje bivša služkinja. Potem, ko je Andrew hladnokrvno zasedel bratove sanitarne prostore in si tam celo večkrat umil zobe, je bilo glede njegovega početja obveščeno tudi osebje. Tukaj je nastopila trma, saj je Andrew prostore želel uporabljati še naprej. V straniščni spor se je morala vključiti kar mama sama.

Kraljica je v kraljevem otroškem vrtcu naredila red.

Reuter

Kraljica ga je postavila na realna tla,  Andrew se je moral mamini avtoriteti podrediti, ter sanitarije v ekskluzivno uporabo spet vrniti bodočemu kralju. "Tako pač je med brati in sestrami. Charles se je sicer obnašal zelo zrelo, česar pa ne bi mogli trditi za Andrewa. Ta je vedno bil zelo razvajen in trmast, ko je šlo za njegove pravice. Vidi se, da Charlesa že vse življenje pripravljajo na vlogo kralja, medtem ko je 12 let mlajši Andrew večino časa lahko počel, kar je želel," še meni služkinja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta