V eksploziji v Libanonu najmanj 28 mrtvih

STA, S. M.
15.08.2021 12:30
V eksploziji cisterne z gorivom na severu Libanona je danes umrlo najmanj 28 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Vzrok za eksplozijo še ni znan. Libanonski mediji so objavili video posnetke, na katerih je videti velik požar na kraju dogodka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa09414792 A Lebanese officer inspects the site where a fuel tanker exploded in Akkar, northern Lebanon, 15 August 2021. At least 20 people were killed and dozens more injured after a fuel tank exploded in Akkar early 15 August, according to the Red Cross. EPA/STR (foto: Str)
Str

Libanonski Rdeči križ je na Twitterju sporočil, da je v eksploziji cisterne z gorivom umrlo 20 ljudi, 79 jih je ranjenih. Število smrtnih žrtev se je kasneje povzpelo na 28, je svetovalec ministrstva za zdravje Reda Musavi potrdil za francosko tiskovno agencijo AFP. Libanonska vojska je danes sporočila, da so med ranjenimi tudi vojaki.

V Libanonu, ki ga pesti huda finančna kriza, se že več mesecev spopadajo s pomanjkanjem goriva, vojska pa je sporočila, da so v soboto zasegli več tisoč litrov goriva, ki ga dovažajo črpalkam po državi.

Eksplozija je odjeknila manj kot dva tedna po prvi obletnici uničujoče eksplozije v pristanišču v Bejrutu, ki je terjala več kot 200 žrtev. Tedaj je eksplodiral uskladiščen amonijev nitrat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta