Hot.smo - konec sužnjelastništva

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
07.07.2019 01:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pixabay

Preden gremo na dopust, v službi in doma postorimo vse nujno, da bi na počitnicah imeli čisto vest in mirno morje. Kaj hočemo, dolžnost kliče, še v službi (konec junija) pišem ta dopustniški uvodnik, v katerem bi vas, ki to berete, želel obvestiti, da je morda to poletje pravšnji čas za prelomne odločitve. Storil sem to, kar sem v enem izmed prejšnjih uvodnikov napovedal, da bom. Ne bodi len! Kakor hitro je mojim trem članom družine poteklo suženjsko 24-mesečno razmerje (vezava) s telefonskim operaterjem, ki ponuja še več, so vsi trije preklopili na vroče - na operaterja, ki nam od ust ne trga več in največ, ampak za tisto, kar prodaja, ponuja pošteno zabetonirano ceno.
Ne bom jim delal reklame, ker si jo ta telekomunikacijski operater dela sam. Z njim po novem naš družinski proračun mesečno privarčuje 18 evrov - ravno za kruh, ker igrali se z mano ne bodo več in še več. Vem, vem, težko spreminjamo ustaljene navade in razmerja, ker se nam ne ljubi in ker nad nami vedno visi oblak strahu, da bomo šli iz dežja pod kap. Če si ne upate sami, se pridružite Zvezi potrošnikov Slovenije, ki odjemalcem kolektivno niža cene zemeljskega plina in elektrike in morda nekoč tudi telefonije.
Trije razlogi so, zakaj smo se odločili za vročega operaterja. Prvega, privarčevani znesek, sem omenil. Drugi je ta, da operater garantira nespremenjeno mesečno naročnino za nespremenjeni prenos podatkov. Tretji, in ne zadnji razlog je ta, da lahko vezavo pri "hot" prekineš, kadarkoli hočeš; ni sužnjelastniškega razmerja, ko vam iks ipsilon naročnino za paket najprej zviša za evro, nato še za dva in nimate pravice ugovora - zvezali so vam roke (in pamet) z vezavo. Pravijo, da se vse v življenju plača, a se k sreči tudi vrača.
Ko sem pred slabimi desetimi leti zamenjal dobavitelja električne energije, sem bil poln predsodkov, ali ne gre samo še za en nateg več. Saj veste, pri levem žepu noter, pri desnem ven. Toda račun za elektriko je res vsak mesec za nekaj evrov nižji kot prej! Da se nisem zmotil, dokazuje današnji 29,3-odstotni tržni delež tega dobavitelja električne energije, ki je držal besedo. Zrno na zrno ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta