(VIDEO) Javnost ogorčena: TV-voditelj epidemiologinji postavil zmedeno, a neverjetno seksistično vprašanje

D.Ži
21.04.2020 10:38

Kako je mogoče ne dvomiti vase, ko te v bitko proti koronavirusu pošljejo na prvo bojno črto, kljub temu, da si ženska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Niti jaz ne razumem tega vprašanja," je odvrnila profesorica Darija Kisić Tepavčević, srbska epidemiologinja, namestnica direktorja inštituta za javno zdravje, izredna profesorica in avtorica več kot sto znanstvenih del, ko ji je voditelj srbske televizije B92 Oliver Jakšić postavil vprašanje, ki bi ga lahko opisali kot popolnoma nesmiselno. 
{twitter}https://twitter.com/raskovicluka/status/1252249827003576324{/twitter}
"Preden se začnemo pogovarjati o ... v bistvu o čemer koli drugem, bi vas rad vprašal, kako je padla odločitev, da se neka dama odloči iti v Niš, ob ministra Nedimovića, ko je najtežje? Mnogi se sprašujejo, zakaj to ni mogel biti nekdo iz stroke ali moškega spola. Jasno, z vsem spoštovanjem, vezanim na prirojeno enakopravnost in tako naprej, a to je nekaj, kar je najbližje vojnemu stanju, zato vas sprašujem, kako to, da je na bojno črto odšla ženska," je zdrdral Jakšić in številne gledalce pustil v dvomih. Tudi epidemiologinjo, ki vsak dan v živo posreduje informacije o številu okuženih in o bitki s koronavirusom v Srbiji. "Niti ne razumem tega vprašanja. Kakšne zveze ima to, kdo je koga poslal, pomembno je, kateri stroki kdo pripada in koliko lahko v danem trenutku pomaga," je odgovorila profesorica Darija Kisić Tepavčević.
{embed_youtube}https://youtu.be/iZrJahhBmaI{/embed_youtube}
Voditelj je spet postavil vprašanje: "Niste niti za hip podvomili vase, ko so vam rekli, da morate v Niš?" "Tudi tega vprašanja ne razumem," mu je na kratko odvrnila sogovornica. Posnetek absurdnega intervjuja se je razširil po spletu, vse več je ljudi, ki menijo, da bi se Oliver Jakšić profesorici pa tudi vsem ženskam moral opravičiti. Nedopustno je, da namiguje, kako čudno je, da na prvo bojno črto pošiljajo žensko. Vsaj kolikor se je dalo razbrati iz zelo zmedenega vprašanja. Ni prvič, da se je srbska epidemiologinja​ srečala s seksističnimi komentarji. Na srbskih družbenih omrežjih, zlasti na Twitterju, je v zadnjih dneh na račun svojega spola lahko prebrala nešteto podlih komentarjev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta