(VIDEO) Ta 60-letni nogometaš je obsojeni preprodajalec, podpredsednik države in ima kar 50 otrok

23.09.2021 08:12
Ronnie Brunswijk je človek z izjemno zanimivo življenjsko zgodbo. Kljub kontroverznosti ga sorojaki v Surinamu obožujejo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Podpredsednik Surinama Ronnie Brunswijk je lastnik nogometnega kluba Inter Moengotapoe. Pred dnevi pa ni bil samo lastnik, temveč tudi kapetan in igralec, ki je igral celotno tekmo proti Olimpiji iz Hondurasa.

Profimedia

Podatek niti ne bi bil tako zelo zanimiv, če Brunswijk ne bi štel že 60 let. To, da je lastnik nogometnega kluba, ni edina zanimiva stvar o njem, o možakarju se je pred časom razpisal celo New York Times.

Tekom življenja v tej južnoameriški državi je bil upornik, nogometaš, iskani ropar banke in je oče vsaj 50-ih otrok. V Evropi so ga obsodili zaradi trgovine z mamili, slovi pa tudi kot človek, ki je pomagal v Surinam pripeljati demokracijo. Pogosto se njegovi sorojaki sprašujejo, od kod mu takšno bogastvo, hkrati je znan po izjemni radodarnosti.

Ronnie Brunswijk leta 1986, na vrhuncu svoje uporniške kariere. 
Profimedia

Nepozaben ostaja trenutek, ko se je odločil iz helikopterja metati denar revnim prebivalcem Surinama, ki ga zaradi radodarnosti obožujejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta