Na sodišču zaradi protesta za odprtje šol še tretja dijakinja

Barbara Bradač Barbara Bradač
19.05.2021 15:11
Odvetnik predlagal ustavitev prekrškovnega postopka. Odločitev sodišča še ni znana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katarina Kolar (druga z leve) je morala kot tretja na sodišče zaradi februarskega protesta. Prvi je bil Matic Gosak (prvi z leve).
Sašo Bizjak

Pred prekrškovnim sodnikom v Mariboru se je zaradi februarskega protesta za vrnitev v šolske klopi zagovarjala še mladoletna dijakinja Katarina Kolar. Njen odvetnik Dino Bauk je predlagal ustavitev iz razloga smotrnosti, saj pravi, da je šlo za poskus sankcioniranja izražanja stališč, ne pa zbiranja. Sodišče je argumentom prisluhnilo, sklep bo sodnik izdal pisno.

Katarina Kolar je še tretja od treh mladoletnih dijakov, zoper katere je bil sprožen prekrškovni postopek zaradi omenjenega februarskega protesta. Tudi tokrat je dijakinja sama spisala zagovor. Kamen se ji je odvalil od srca, ker je obravnava za njo. "Sicer pa smo dobili mešan odziv. Ne vem, kako bo sodnik odločil. Ker ni napovedal, da bo ustavil postopek, kot je v primeru Daje in Matica, pač pa je zgolj povedal, da bomo obveščeni po pošti. Malo še ostaja breme," je povedala dijakinja. 

Glede na dosedanje odločitve Okrajnega sodišča v Mariboru, ki je prekrškovna postopka zoper dva dijaka že ustavilo, odvetnik pričakuje tudi v tem tretjem postopku isto odločitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta