(VIDEO) Hudo bolni nogometaš povabil navijače na svojo "poslednjo noč"

M.R.
10.06.2019 15:50

Legenda nogometnega kluba Glasgow Rangers in nekdanji nizozemski reprezentant Fernando Ricksen se že od leta 2013 bori z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Zdaj je pozval svoje navijače, naj pridejo na njegovo "poslednjo noč".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Navijače je nagovoril s Twitter profila "Ricksen my friend/pauline" v nedeljo zvečer. Glas je računalniški, dejal pa je, da bo 28. junija zanj posebna noč. "Ker je zame vse težje, bo to moja zadnja noč. Pridite in poskrbite, da bo ta noč nepozabna. V upanju, da se kmalu vidimo, Fernando."
{twitter}https://twitter.com/broxi63/status/1137786465214173186{/twitter}
Nekdanji nogometaš namreč prireja druženje in tudi verjetno zbiranje sredstev za njegovo fundacijo. Prisotni bodo tudi člani njegove družine in prijatelji, na vabilu pa so omenjeni še televizijski napovedovalec David Tanner, komedijantka Dee Maxwell in pevka Lynsey Glen, prisoten pa bo tudi njegov nekdanji moštveni kolega Marvin Andrews
Pod vabilom se je usulo veliko spodbudnih komentarjev, sam video pa si je že takoj po objavi ogledalo na tisoče ljudi. 
42-letni Ricksen je sicer za Glasgow Rangerse nastopil več kot 250-krat, leta 2016 pa je ustanovil svojo fundacijo, katere cilj je zbiranje denarja za raziskave, ki bi pomagale pri ozdraviti bolnikov z ALS. Gre sicer za precej redko bolezen, z njo se je dolga leta boril tudi pokojni britanski astrofizik Stephen Hawking.
Ker ves čas potrebuje nego, zdaj živi v hospicu v Glasgowu. Pred časom se je nekoliko pošalil iz tega, da ima na glavi masko s kisikom in se primerjal z enim glavnih likov znanega znanstvenofantastičnega filma Vojne zvezd. "Zdaj sem videti kot Darth Vader," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta