Davek na internet? RTV Slovenija: Če izjave ne bodo podali, jim bomo zaračunali celoten znesek prispevka

B.P.
13.09.2019 11:04

V sistemu plačevanja RTV-prispevka, ki že nekaj let znaša 12,75 evra, je prišlo do spremembe, kar je v javnosti v preteklih dneh dvignilo kar nekaj prahu. Nekateri celo omenjajo, da vodilni na Kolodvorski uvajajo davek na internet. A na koga se novost glede plačevanja RTV-prispevka sploh nanaša? Kdo bo moral po novem plačevati višji RTV-prispevek? Koliko je takih v Sloveniji? Plačujete RTV-prispevek samo za radijski sprejemnik? Tukaj so odgovori Radiotelevizije Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Seja programskega sveta RTV Slovenija
Robert Balen

Kakšno novost uveljavljate glede plačevanja RTV-prispevka?
"RTV Slovenija od 1. 8. 2019 omogoča sprejem vseh programov brez prekinitev tudi preko interneta. RTV Slovenija bo zato v prihodnjih dneh pozvala gospodinjstva, ki plačujejo RTV-prispevek le za radijske sprejemnike, da podajo izjavo, da nimajo naprave, ki omogoča sprejem TV-signala preko interneta. V primeru, da imajo dejansko v lasti zgolj radijski sprejemnik, bodo podpisali novo izjavo, v kateri bodo zagotovili, da nimajo svojega in ne uporabljajo tujega televizijskega aparata, pa tudi ne osebnega ali tabličnega računalnika ali pametnega telefona z internetnim dostopom. V primeru, da izjave ne bodo podali, jim bo RTV Slovenija skladno z zakonom začela zaračunavati celoten znesek prispevka."

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta