Ob začetku sezone dopustov ponekod zastoji, na mejnih prehodih čakalne dobe

A.L., STA
06.07.2019 11:39

Prvi konec tedna v juliju, ko se je z začetkom poletnih počitnic v veliko državah začela sezona dopustov, na slovenskih cestah ponekod nastajajo zastoji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Trenutno je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno na cesti Jesenice - Kranjska Gora pri Dovjah. Sicer pa na slovenskih cestah nastaja več zastojev. Na zahodni ljubljanski obvoznici nastaja zastoj na razcepu Kozarje iz smeri Brda proti Primorski, na štajerski avtocesti pa med priključkoma Šentjakob in Domžale proti Celju. Zastoj je tam dolg 4,5 kilometra, potovalni čas se podaljša za približno pol ure. Na štajerski zastoj nastaja tudi na avtocesti pred priključkom Slovenske Konjice proti Ljubljani, gorenjski avtocesti med Kranjem - vzhod in Brnikom proti Ljubljani ter na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Zastoj je dolg 3,5 kilometra.
Prometno informacijski center poroča o zastojih tudi na cestah Lucija - mejni prehod Sečovlje, Šmarje - mejni prehod Dragonja, Izola - Strunjan, Starod - mejni prehod Starod in Lesce - Bled.
Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane in Gruškovje.
Zaradi okvare vozil je promet oviran na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova ter med Dragučovo in Pesnico proti Šentilju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta