Šarec: "Kar ta koalicija vidi kot cvetočo pomlad, polno priložnosti, se bo kmalu spremenilo v sivo jesen. Za njih, seveda."

A.L.
25.04.2020 07:49

Na Facebooku se je znova oglasil nekdanji premier Marjan Šarec. "Zapravili so že vsaj polovico težko doseženega presežka lanskega proračuna. Oddaja Tarča, v katero dva ministra, sicer lačna kamer in fototerminov, nista upala priti. Evidentno je, da sta s tem dejanjem pokazala in povedala več, kot bi želela," sporoča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Zdaj je vse jasno. Na polno … Zdavnaj so bili zmenjeni za sodelovanje v novi vladi. V času, ko smo mi zaključevali mandat in hkrati sprejemali ukrepe, se je del naše vlade dogovarjal z novo vlado, kako se bodo peljali posli za dobavo zaščitne opreme. Zdaj je jasno, zakaj so Tosami in mnogim drugim rekli ne. Zato, ker ni bilo prijateljev, družinskih članov ali še koga, za katerega bi se bilo vredno potruditi in mu zagotoviti avans. Zapravili so že vsaj polovico težko doseženega presežka lanskega proračuna.
Oddaja Tarča, v katero dva ministra, sicer lačna kamer in fototerminov, nista upala priti. Evidentno je, da sta s tem dejanjem pokazala in povedala več, kot bi želela. Kako je naenkrat vse drugače, ko se razkrije, kdo vse je imel prste zraven pri takšnih in drugačnih dobavah. Maske (in to FFP2) na prvi seji vlade so bile uvertura v enomesečno dogajanje. Če je opreme tako kronično primanjkovalo, zakaj potem cel kup ponudb ni bilo pregledanih? Pa tudi dobavljeno ni bilo tisto kar je bilo že avansirano,"
piše Šarec in ob tem dodaja, da se poraja veliko vprašanj.

Robert Balen

Verjame, da bo policija svoje delo opravila korektno

V nadaljevanju nekdanji premier piše, da vlada pravi, da je neprimerno vlagati interpelacije in zahtevo za parlamentarno preiskovalno komisijo v času epidemije. "A bejž'te ga lomit? A res? Primerno pa je izvajati sporne posle, menjati nadzornike na RTVSLO, lomastiti po strokovnih institucijah, napadati medije, pisati depeše, se prepirati po družbenih omrežjih, kljub ministrskim funkcijam in obilici dela …"
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/782886215574221{/facebookpost}

Verjame, da bo policija svoje delo opravila korektno, "kljub čudnemu klicu na Zavod za blagovne rezerve. Naj samo spomnim, da je naš poslanec odstopil zaradi sendviča, generalni sekretar stranke pa zaradi telefonskega klica. Najbrž od naših trenutnih vladajočih tega ne moremo pričakovati".

"Drugo Janševo vlado je odnesla korupcija, očitno bo tudi tretjo"

"Za nameček pa še skušajo preusmerjati pozornost na aktivacijo 37.a člena in podobne zadeve. Vendar žal tej vladi ne moremo verjeti več ničesar, ko nam skušajo neko stvar prodajati kot dejstvo." Po besedah Marjana Šarca je za SDS to že dolgo značilno, "partnerji v tej vladi so se pa zavestno odločili za ohranjanje pozicij in s tem postajajo podobni največji koalicijski stranki. Drugo Janševo vlado je odnesla korupcija, očitno bo tudi tretjo. In potem se še najdejo taki, ki me sprašujejo, zakaj pa vendar nismo šli poleti 2018 v koalicijo z njimi? Komur danes to ni jasno, mu ne bo nikoli".
Zaključi z besedami: "Kar ta koalicija vidi kot cvetočo pomlad, polno priložnosti, se bo kmalu spremenilo v sivo jesen. Za njih, seveda."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta