Šarec o odhodu Urlepa: "Ni vedno ozadja, včasih so stvari kruto enostavne, žal"

M.R.
29.11.2019 09:49

Na ugibanja, da državni sekretar Vojmir Urlep zapušča premierjev kabinet zaradi nesoglasij pri spremembah na čelu največjih državnih podjetij in ne le zaradi zdravstvenih težav, ki so bile navedene kot uraden razlog, se je danes zjutraj na Twitterju oglasil predsednik vlade Marjan Šarec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vojmir Urlep
Robert Balen

"Ne vem, kdo bil toliko nečuteč in preračunljiv, da bi si izmislil slabo zdravstveno stanje. Ko človek zboli, postane vse ostalo tako zelo nepomembno...G. Urlep ostaja v kabinetu do 31. decembra. Tako sva dogovorjena. Ni vedno ozadja...včasih so stvari kruto enostavne...žal," je tvitnil. 
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1200327399910596608{/twitter}
Sinoči je namreč TV Slovenija poročala, da je Vojmir Urlep pojasnil, da ima kronične težave z zdravjem, ki so se v zadnjem času resno poslabšale zaradi obremenjenosti in je zato do nadaljnjega odsoten. In tudi v kabinetu predsednika vlade so potrdili, da je Urlep odsoten zaradi resnih zdravstvenih težav. Na novinarsko vprašanje, ali je zgolj zdravje razlog za odhod iz kabineta, pa naj bi Urlep odgovoril: "Da, zdravje je podlaga, vse ostalo je del politike:)" 
Premier Marjan Šarec je ob robu prireditve Ambasadorji Hočmo cesto! na Ravnah na Koroškem dejal, da gre za občutljivo zadevo, saj ima Urlep resne zdravstvene težave in zato težko govori konkretno. Kot je še pojasnil, ga je Urlep, ki sicer zaenkrat ostaja zaposlen v njegovem kabinetu, obvestil, da bo "moral po vsej verjetnosti izpreči". Dodal je, da Urlep svoje življenje posvetil delu, to pa pusti svoj davek.
Marca letos je sicer Šarčev kabinet zapustil Roman Kirn, ki je bil kot državni sekretar zadolžen za vprašanja zunanje politike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta