Šarec o vračanju Lebna v strankarsko politiko: "Če ustanavlja stranko, mu želim srečo"

STA, Ž.V.
17.01.2020 13:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec o imenih za drugega kandidata na mestu svetovalca za podnebne spremembe ne želi govoriti, ampak "pogovori potekajo". 
Robert Balen

Kot smo v našem časniku poročali danes, Jure Leben ne bo svetovalec predsednika vlade Marjana Šarca za podnebne spremembe, a se njune politične poti, kot kaže, kljub temu ne razhajajo. Leben namreč namerava ustanoviti svojo zeleno stranko v partnerstvu z okoljsko aktivistko Uršo Zgojznik

Da "zaenkrat" Leben ne bo prišel v kabinet predsednika vlade, je danes ob robu skupščine Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije potrdil še Šarec: "Sprejela sva odločitev, da zaenkrat ne bo prišel." Je pa premier še spomnil, da je mesto državnega sekretarja v njegovem kabinetu "tako ali tako prosto", na vprašanje, ali bi lahko to mesto pripadlo komu drugemu, pa je odgovoril, da "pogovori potekajo", o imenih pa še ne morejo govoriti. V zvezi z Lebnom je dejal, da je "ta zadeva še vedno odprta". Redkobeseden pa je Šarec dejal še: "Če ustanavlja stranko, mu želim srečo."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta