Športna televizija pridobila pravice za Euro 2020, s Telekomom pa še vedno brez dogovora

Miha Raičevič Miha Raičevič
17.02.2020 11:20

Operater omenja visoke finančne zahteve, športna televizija pa očitno ne namerava popustiti. A oboji pravijo, da si dogovora želijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Od marca 2021 bomo evropski ligaški nogomet na najvišji ravni dodatno obogatili z ekskluzivnimi televizijskimi prenosi vseh tekem slovenske reprezentance v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu za FIFA Svetovno nogometno prvenstvo 2022 v Katarju," pravijo na Šport TV.
Andrej Petelinšek

Telekom Slovenije in Šport TV še vedno nista dosegla dogovora. Decembra, ko je potekalo svetovno prvenstvo v rokometu za ženske na Japonskem, kjer so nastopale tudi Slovenke, so namreč pri uporabnikih televizijskih storitev našega nacionalnega telekomunikacijskega operaterja kar naenkrat ugasnili programi omenjene športne televizije. In ravno ta je za slovenske gledalce prenašala prvenstvo.
Med številnimi uporabniki se je zaradi takšne poteze operaterja kmalu zatem začelo širiti nezadovoljstvo, ki so ga izpostavljali tudi na družbenih omrežjih. Pri Telekomu Slovenije so vseskozi ponavljali, da so finančne zahteve Šport TV previsoke, in prosili uporabnike za razumevanje. Ker operaterjem zakon nalaga, da v takšnih primerih lahko brez finančnih posledic uporabniki odpovejo naročnino, jim je to moral Telekom tudi omogočiti. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta