Pot na Krk: Mostnino je želel plačati s kovanci, a ga je blagajnik zavrnil, vmešal se je tudi policist

A.L.
21.08.2019 10:51

Na krškem mostu, ki ga vsakodnevno prečkajo številni Slovenci, v zadnjem obdobju nastajajo številne težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kuna je uradna plačilna valuta na Hrvaškem, po celotni državi lahko ljudje plačujejo tako z bankovci kot s kovanci. A zataknilo se je na krškem mostu, poroča Index.hr. Tam blagajničarji posameznike, ki želijo mostnino plačati s kovanci, zavrnejo. Eno od tovrstnih situacij je s telefonom uspel posneti voznik, ki je, kot kaže, močno vznemiril policista. Videoposnetek objavlja hrvaški portal Index.
"Želim plačati, kot je to zakonito, vendar ne morem. Moški mi noče zaračunati," je dogajanje komentiral voznik. V tem času se je pred njegovim vozilom pojavil policist, ki mu je sporočil, da odpelje mimo zapornice in parkira na desni strani ceste. Na posnetku je mogoče slišati, kako voznik policistu razlaga, da ne more mimo rampe, ker mostnine še ni plačal, policist pa trdi, da je. Kot dokaz, da mostnine ni plačal, voznik policistu pokaže vrečko kovancev in pojasni, da bi, v kolikor bi plačal, prejel račun.

Mostnino plačal policist?

Gregor Grosman

Mostnino plačevali z lipami

Se pa v zadnjem obdobju incidenti, povezani s krškim mostom, kjer se vsakodnevno zvrstijo tudi številni Slovenci, kar vrstijo. Pred kratkim so tam za večkilometrske zastoje poskrbeli člani reškega združenja motoristov BikeRi. Ti so v luči protesta proti plačevanju mostnine, ki zanje znaša 23 kun, le to poravnali v lipah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta