Evropska poslanca prihodnji teden v Sloveniji na misiji ugotavljanja dejstev

STA, M.R.
10.06.2021 16:52
Evropska poslanca iz vrst Zelenih, Nemca Daniel Freund in Sergey Lagodinsky bosta prihodnji teden od torka do četrtka v Sloveniji na misiji ugotavljanja dejstev, so za STA potrdili v pisarni Lagodinskega. Evropska poslanca bo spremljala tudi nemška poslanka iz vrst Zelenih Franziska Brantner.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Namen obiska je misija ugotavljanja dejstev pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU. "Potrdili smo srečanja s predstavniki vlade kot tudi predstavniki civilne družbe in novinarji," so sporočili iz pisarne evropskega poslanca Lagodinskega.

V sredo bodo ob 18.30 predvidoma tudi v živo predvajali spletni seminar, so dodali.

Ravno pred kratkim se je sklenila misija pobude za hitro odzivanje v zvezi s svobodo medijev (MFRR), v okviru katere so konec maja in v začetku junija dva tedna potekali pogovori s predstavniki različnih sfer. Poročilo naj bi sledilo do julija.

MFRR sistematično in celovito spremlja in se odziva na kršitve svobode medijev v vseh državah članicah EU in kandidatkah za članstvo. Projekt se je začel izvajati leta 2020 in ga finančno podpira Evropska komisija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta