(INTERVJU) ''Poslanci so do upokojencev zelo prijazni pred volitvami, potem je njihov interes zanemarljiv''

Kornelija Golob
18.11.2019 06:05

Zveza društev upokojencev Slovenije, pravi njen predsednik Janez Sušnik, zastopa vse starejše, čeprav jih je v društva upokojencev danes včlanjenih slabih 188 tisoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) deluje že od leta 1946 in združuje več kot 500 društev upokojencev in je ena največjih nevladnih organizacij v Sloveniji. Vodi jo Janez Sušnik, po izobrazbi varnostni inženir, ki je bil januarja letos izvoljen tudi za mandatno obdobje 2019-2023.

Največ denarja zberejo s članarinami

Zagotovo omenjeno pismo poslancem ni edini primer odziva, s katerim opozarjate na velikokrat nezavidljiv položaj upokojencev. Kako pomemben sogovornik je ZDUS?
"Ne, to ni edini odziv. Konec leta 2018 smo izdali Memorandum 2018 s podrobnejšo analizo položaja slovenskih upokojencev in vedno starejših oseb in ob tem predvideli potrebna področja, vsebine in nosilce aktivnosti. Memorandum smo poslali političnim strankam kot poziv, da naj problematiko starejših končno vzamejo resno in naj ne ostanejo zgolj pri političnih predvolilnih obljubah. Trenutni vladi smo tudi posredovali predloge za koalicijsko pogodbo, ki zadevajo starejšo populacijo - in bili smo kar uspešni. ZDUS je zelo pomemben sogovornik, saj zastopamo vse starejše, čeprav jih je v društva upokojencev danes včlanjenih slabih 188 tisoč. Vsak si zasluži dostojno življenje, sploh pa dostojno preživeti tretje življenjsko obdobje. Poslanci so do upokojencev zelo prijazni pred volitvami, potem je njihov interes zanemarljiv."

Dnevi medgeneracijskega sožitja so bili letos namenjeni pogovoru o gmotnem položaju upokojencev in trgu dela.
Robert Balen

Posvečajo se medgeneracijskemu sodelovanju

Katere projekte načrtujete?

Janez Sušnik
ZDUS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta