Na Sovi naj bi bila zaposlena tudi snaha nekdanje Toninove šefice

DR
16.10.2019 22:46

V oddaji Planet TV so razkrili, da naj bi bila v obveščevalno-varnostni službi Sova zaposlena tudi snaha nekdanje predsednice NSi in evropske poslanke Ljudmile Novak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljudmila Novak in Matej Tonin
Tit Košir

Razkritje prihaja v času, ko sta Sova in parlamentarna komisija za nadzor varnostno-obveščevalnih služb (Knovs), vsak na svojih bregovih. Knovs namreč od Sove zahteva podrobne podatke o zaposlitvi znanke premierja Marjana Šarca na Sovi. Slednja teh podatkov noče izdati, ker da Knovs za kadrovska vprašanja v Sovi nima pristojnosti in ker da se boji, da bodo v javnosti pricurljali osebni podatki. 
Predsednik Knovsa Matej Tonin, ki sicer zdaj vodi NSi, pa trdi, da bi morala Sova te podatke posredovati. Hkrati pa Tonin še trdi, da podatki o zaposleni premierjevi kolegici niso pricurljali iz Knovsa, temveč iz same Sove. 
Snaha Novakove naj bi bila na Sovi zaposlena že dalj časa in prav iz njenega magisterija naj bi si, kot so to ugotavljali hrvaški mediji, hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sposodila del besedila za svoj doktorat. 
Iz NSi naj bi za Planet TV odgovorili, da Tonin ne ve, kje je zaposlena ta oseba. Popoldne naj bi imeli na stranki tudi kolegij, na odziv evropske poslanke Novakova pa so na Planet TV danes čakali zaman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta