Rok Marolt o Adrii Airways: Dobro ga skrivajo, če imajo še kakšnega asa v rokavu

Gregor Grosman Gregor Grosman
20.09.2019 13:19

Po šestindvajsetih letih je zapustil Adrio, avgusta 2015 je prišel v Agencijo za civilno letalstvo (CAA), ki jo vodi že več kot štiri leta. Ob svežih zapletih z letali in poleti Adrie objavljamo del intervjuja, v celoti ga berite v jutrišnji Večerovi sobotni prilogi, tudi na www.vecer.com.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V letalstvo je Rok Marolt vpet že 32 let. Kot študent je leta 1987 začel delati pri Adrii, kjer se je leta 1990 redno zaposlil v operativnem centru, pozneje postal vodja operativnega centra, nato pomočnik direktorja letalske operative in svojo karierno pot pri letalskem prevozniku končal kot direktor celotne operative. Po šestindvajsetih letih je zapustil Adrio, avgusta 2015 pa je prišel v Agencijo za civilno letalstvo (CAA), ki jo vodi že več kot štiri leta. 

Letno revidirano poročilo Adrie Airways za 2018 je pri vas, vendar pa v agenciji že več kot leto in pol prejemate njihova mesečna poročila. O čem natančno vas Adria redno obvešča?
"Obveščajo nas o predvidenem denarnem toku za naslednjih nekaj mesecev, pošiljajo bilance za tekoče leto in seznam največjih upnikov. Tako lahko stalno spremljamo njihovo finančno kondicijo. Pri mesečnih nadzorih smo z vodstvom podjetja v zadnjih treh letih opravili dve ali tri ustne obravnave, kjer so nam zagotovili, da so na voljo zadostna finančna sredstva za varno letalsko operacijo."

Direktor agencije za civilno letalstvo Rok Marolt: Če bi me vprašali pred dvanajstimi meseci za konkretnega prevoznika, če bo še letel, bi rekel, da ne.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta