SDS zaradi podatkov o financiranju z Madžarske predlaga prijavo zoper poslanca in sodelavca LMŠ

M.R.
12.02.2020 18:23

Poslanska skupina SDS Janiju Möderndorferju predlaga, naj pristojnim organom poda predlog za pregon suma, da sta član LMŠ Aljaž Kovačič in strokovni sodelavec te stranke Klemen Gliha odgovorna za izdajo zaupnih podatkov, ki krožijo v medijih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec LMŠ Aljaž Kovačič
Andrej Petelinšek

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je danes predsedniku parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, domnevnega nezakonitega financiranja stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS Janija Möderndorferja poslal odprto pismo, v katerem opozarja, da sta verjetno član LMŠ v preiskovalni skupini in strokovni sodelavec stranke preko drugih predstavnikov stranke medijem posredovala sicer tajne podatke. 
Krivec v pismu trdi, da so različni mediji, med njimi navaja POP TV, Kanal A, Planet TV, Siol.net, 24ur.com v tem tednu poročali o "domnevno spornem financiranju stranke SDS z Madžarske". Krivec poudarja, da na legalen način podatkov o denarju in transakcijah "vsekakor ne bi mogli pridobiti". Pri tem tudi navaja zahtevo medijev za vpogled v bančne transakcije, ki da so jo v NKBM zavrnili. 

Predsednik poslanske skupine SDS Danijel Krivec.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta