Tudi med policisti štirje okuženi z novim koronavirusom

E.Pl.
07.04.2020 20:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policija zaradi epidemije izvaja vrsto aktivnosti in pri tem uporablja vse možne resurse, ki jih ima na voljo. Že sedaj samo za izvajanje nalog, vezano na epidemijo, uporabljamo dnevno več kot 1000 policistov, pravijo na generalni policijski upravi. Za izvajanje nalog z odlokom uvedenih petih kontrolnih točkah z Italijo in 13 kontrolnih točkah z Avstrijo dnevno potrebujemo več kot 250 policistov pri zagotavljanju organiziranega spremstva potnikov in tovornih vozil čez ozemlje Slovenije v njihove matične države. V času od 14. pa do 30. marca izvedli nadzorovan transport 7766 tovornih vozil. 2131 tovornih vozil je bilo namenjenih proti Hrvaški in naprej v druge tranzitne države, 5635 tovornih vozil pa so pospremili do meje z Madžarsko. Za izvajanje te naloga potrebujejo dnevno preko 70 policistov.
Za nadzor omejitve gibanja policija dnevno uporablja preko 700 policistov. V času veljavnosti teh omejitev so policisti do ponedeljka izrekli 1555 opozoril, v 1762 primerih pa so odstopili predlog zdravstvenemu inšpektoratu. "V policiji imamo trenutno štiri primere potrjenega koronavirusa in nekaj zaposlenih v samoizolaciji, ker so bili v stiku z Med policisti štirje okuženiokuženo osebo," še pojasnjujejo na vrhu policije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta