Zdravniška zbornica obsoja grožnje zdravniku Knaflju in poziva k policijski zaščiti

STA, A.L.
04.05.2020 14:08

Zdravniška zbornica Slovenije ostro obsoja grožnje zdravniku Rihardu Knaflju, ki je bil deležen po nastopu v četrtkovi oddaji Tarča, v kateri je pojasnjeval strokovno stališče o kakovosti naročenih ventilatorjev. Ker so mu grozili tudi smrtjo, v zbornici policijo pozivajo, da takoj ukrepa in ga zaščiti ter sproži preiskovalne postopke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Tit Košir

Četrtkova oddaja Tarča, že druga posvečena nabavam varovalne in medicinske opreme za potrebe obvladovanja epidemije novega koronavirusa, je zelo odmevala v javnosti. Knafelj je v oddaji med drugim pojasnil, da ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, ni primeren za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi covida-19. S tem, ko se je javno izpostavil, je Knafelj v javnosti požel veliko hvale, a tudi javne napade in grožnje.
Knafelj je grožnje že prijavil policiji. Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti niso razkrili, so pa v soboto potrdili, da so prejeli prijavo groženj prek družbenih omrežij.

Knaflja podprli sodelavci

Medtem so se oglasili Knafljevi sodelavci s kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki so mu javno izrazili podporo. "Verjetno smo prav mi, njegovi dolgoletni sodelavci, tisti, ki lahko z največjo mero odgovornosti pričamo o njegovi visoki strokovnosti, predanosti bolnikom in o njegovih neoporečnih etičnih odločitvah pri vsakodnevnem skupnem delu," je zapisal sestrski, administrativni in zdravniški kolektiv oddelka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta