Izkoristimo noč čarovnic: Priložnost za zabavo, maškarado, domače ustvarjanje in grozljivke

Denis Bende Živčec
29.10.2023 04:00

Pa kaj, če nekateri zavijajo z očmi. Noč čarovnic je čas strahov in ustvarjalnosti. Preživite jo kot vam paše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne ozirajte se na nerganje. Če imate radi noč čarovnic, si le privoščite srhljivo domačo zabavo.
Profimedia

Ne glede na to, ali jo obožujete ali vam gre zgolj na živce, najstrašnejša noč v letu, razvpita noč čarovnic, je tukaj. To je noč pred vsemi svetimi, in čeprav tradicija prihaja iz Amerike, se je sčasoma ta navada preselila tudi v druge dele sveta. Od izrezovanja buč, strašljivih kostumov in koruznih labirintov pa vse do tihih večerov ob grozljivki. Noč čarovnic lahko preživite, kakorkoli želite, možnosti za dobro, malce prismuknjeno zabavo je res veliko.

Strašljiva maškarada

Zabave v kostumih so vedno sijajna ideja, zato se lahko oblečete v čarovnico ali vampirja in se odpravite na kak dober halloween žur Za tiste, ki želite doseči čarovniški videz, a brez klasičnega kostuma, so kot nalašč usnjene obleke ali hlače, ki bodo videti odlično ob skrbnem čarovniškem mejkapu. Za navdih pobrskajte po svetovnem spletu, kjer posnetkov z navodili kar mrgoli. Koristno bo, če boste predhodno nabavili bel puder, črno šminko in črno senčilo za oči. To je osnova za halloween​.

Noč z grozljivko

Tistim, katerim prijajo bolj umirjena druženja, priporočamo večer ob kakšni dobri filmski ali knjižni grozljivki in prižganih svečah. O čarovnicah je bilo napisanih ogromno knjig, od slavnih trilogij do kratkih romanov. Udobno se namestite in pustite, da vas dobra in ravno prav srhljiva zgodba posrka vase.

Ste bolj za mirna druženja? Poiščite dobro srhljivko in trepetajte na kavču.
Profimedia

Hišna zabava

Pravo vzdušje za noč čarovnic lahko dosežete z okraski pa tudi s piškoti in mafini. Če zabavo pripravljate doma, lahko svoj dom spremenite v pravo malo hišo groze. Zlasti najmlajši ta prismuknjeni praznik obožujejo. Privoščite jim za en večer veselje ob strašljivih sladkarijah, maskah ali filmih. Noč čarovnic je polna lobanj, zombijev in duhov. To je dan za otroke in odrasle, ki obožujejo srhljivo vzdušje. Nekateri se oblečejo v strašne pošasti, drugi raje okrasijo svoje domove, pravi oboževalci pa naredijo oboje in priredijo mračno zabavo z obešenjaškim pridihom.

Priložnost za nenavadne dekoracije

Že stoletja ljudje 31. oktobra praznujejo noč čarovnic, da bi na šaljiv način odgnali zle duhove. Običaj ponuja nešteto priložnosti za uživanje v okraševanju. Poiskali smo nekaj kreativnih idej, s katerimi lahko dopolnite svojo standardno okrasitev. Včasih zgolj buče ne zadostujejo. Okrasimo lahko tudi stopnišče ali vhodna vrata, balkonske in vrtne dekoracije pa ponujajo priložnost za srhljivo lepe zunanje poudarke. Imamo nekaj idej za poceni in enostavne doma narejene okraske.

Simpatičen domač netopirček bo lepo popestril strašljivo vzdušje.
Profimedia

Netopir na palici

Žival, brez katere si noči čarovnic ni mogoče predstavljati, je netopir, v katerega se vampirji radi spreminjajo v grozljivih zgodbah. Za izdelavo potrebujete kos črnega kartona, škarje, svinčnik in lepilo. S svinčnikom narišite netopirja - ovalna glava s koničastimi ušesi na sredini, na levi in ​​desni strani pa ena perut v obliki loka zgoraj in s tremi tipičnimi konicami spodaj. Ko ste z risbo zadovoljni, jo izrežite in položite na papir kot predlogo. S svinčnikom narišite obliko in izrežite dva identična netopirja. Nato natančno prilepite eno izrezano obliko na drugo. Na sredini pustite ozek trak. Ta naj bo širine palice, na katero boste na koncu pritrdili netopirčka. Sami se odločite, ali ga želite pritrditi na slamico kot okras za zabavo ali pa boste z njim okrasili podolgovato darilo, kot je maskara ali kemični svinčnik. Netopirji so priročni tudi kot okras za vrt, teraso in balkon. Preprosto jih pritrdite na vejo ali vrtno palico, lahko jih zataknite v lonec ali cvetlično korito.

Pajek za vse priložnosti

Pajek z več očmi je popoln okras za noč čarovnic za vaš dom ali zabavo, saj ga je enostavno narediti in ga lahko uporabite na različne načine. Zanj potrebujete le črno-bel karton, črn flomaster, lepilo in škarje. Za orientacijo lahko vzamete krog premera 8 centimetrov za okroglo telo in dolžino 9 centimetrov ter širino 5 milimetrov za noge. Pri oblikovanju lahko pustite domišljiji prosto pot: velikost pajka je odvisna od tega, za kaj ga boste uporabljali. Ko ste iz črnega papirja izrezali krog in osem nog, prilepite noge na telo, štiri na levi in ​​štiri na desni. Nazadnje pridejo na vrsto grozljive oči: iz belega papirja izrežite majhne kroge različnih velikosti, vanje narišite črne zenice in oči prilepite na pajka. Če imate pri roki plastične migetajoče oči, bo pajek še bolj simpatičen, postopek izdelave pa boste s tem skrajšali. Te živalice za noč čarovnic izgledajo dobro na oknih ali vhodnih vratih. Uporabite jih lahko tudi kot namizni okras na zabavi. Če uporabite kartone različnih barv, lahko s pajki označite tudi kozarce, da ne bi bilo zmede. Druga možnost: če ustvarjene pajke nalepite na papirnate vrečke, lahko te uporabite kot darilne vrečke za goste. Okrašene vrečke so idealne tudi za shranjevanje "plena", ko zamaskirani otroci obiščejo sosede in prosijo za priboljške. Z belim in črnim papirjem lahko naredite še veliko več. Namesto žuželk lahko ustvarite druge motive, kot so lobanje, okostnjaki ali duhovi.

Poceni in učinkovito. Steklenice z lepilom in gazo spremenite v mumije.
Profimedia

Mumificirana steklenica vina

Sveče in njihova medla svetloba so sestavni del noči čarovnic, zlasti ko prirejamo srhljivo zabavo. Zelo preprost, a učinkovit način za vključitev sveč je uporaba mumificiranih steklenic, saj potrebujete le vino in nekaj gaze. Steklenice zavijete v gazo in jo prilepite na steklo. Če iščete poseben pripomoček za namizno dekoracijo ali želite na svoj vrt postaviti dodatne lučke, lahko uporabite tudi prazne vinske steklenice, v katere ste vstavili sveče. Tudi visoke ali nizke kozarce za ozimnico lahko zavijete v gazo in vanje položite lučke.

Se vam v kleti potika čarovniški klobuk od lanske zabave? Poveznite ga na bučo.
Profimedia

Zlovešča bučna čarovnica

Imate star črn klobuk, ki ga ne potrebujete več? Morda čarovniški klobuk z zadnje zabave? Čaka ga velika vrnitev, saj lahko z njim okrasite izrezljano bučo. Da bo klasična izdolbena buča še bolj zanimiva, jo lahko letos oblečete v čarovnico. Glede na to, kam želite postaviti bučno dekoracijo, izberite manjšo ali večjo bučo, ki je lepo okrogla in ima značilno obliko buče za noč čarovnic. "Pokrov" odrežite čim bolj ravno in ga odstranite. Bučo temeljito izdolbite in ji odstranite semena. Nato izrežite klasičen obraz: velike ovalne oči, kvadraten nos in širok nasmeh so pomemben del strašljivega videza. V bučo vstavite LED-lučko, ki bo zasvetila po potrebi, nato pa ponovno namestite pokrov. Na koncu nadenite še klobuk, ki bučo spremeni v čarovnico. Lahko jo postavite na okensko polico ali pred vhodna vrata. K njej prislonite še metlo, da lahko, če se ji zahoče, sredi noči odleti. Če imate črne ali rdeče kose svile, žameta ali čipke, jih lahko s sponko pritrdite na klobuk in tako dopolnite videz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta