Mariborčan Jurij Toplak novi član nadzornega sveta Telekoma Slovenije

18.06.2021 17:27
Skupina Telekom je lansko leto zaključila s čistim dobičkom v višini 24,9 milijona evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Karla Pinter, generalna direktorica direktorata za notranji trg na ministrstvu za gospodarstvo, in Mariborčan dr. Jurij Toplak, specialist za ustavno pravo, sta nova člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije, izvoljena na petkovi skupščini, ki je obenem potrdila novo višino plačil za delo v nadzornem svetu.

Jurij Toplak
Daniel Novaković/STA

V letu 2020 je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 647,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je dosegel 42,6 milijona evrov, kar je za 3 % oziroma za 1,4 milijona evrov več kot v preteklem letu. EBITDA je na ravni Skupine Telekom Slovenije dosegel 209,9 milijona evrov, kar je za 2 % manj kot v letu 2019. Marža EBITDA na ravni skupine predstavlja 32,4-odstotni delež v prihodkih od prodaje.

Skupina Telekom je lansko leto zaključila s čistim dobičkom v višini 24,9 milijona evrov. Na borzi so delnice Telekoma na dan skupščine poskočile za 3,93 odstotka.

Delničarji Telekoma Slovenije bodo za lansko leto prejeli 4,50 evra bruto dividende na delnico, je sklenila skupščina družbe. Delničarji so s tem podprli nasprotni predlog SDH, vodstvo družbe je sicer predlagalo izplačilo štirih evrov bruto na delnico. Prav tako je na nasprotni predlog SDH podelila pooblastilo upravi za pridobivanje lastnih delnic upravi, so po skupščini sporočili iz društva malih delničarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta